Herken je het ook? De groeiende zorg over de gezondheid van onze kinderen? Het lijkt alsof ze steeds vaker kampen met overgewicht, diabetes, slaapproblemen, depressie en overprikkeling. Wat eens als afwijking werd gezien, wordt nu helaas steeds meer de norm. Maar laten we niet vergeten dat dit niet alleen ten koste gaat van hun levenskwaliteit nu, maar ook op latere leeftijd kan leiden tot chronische klachten en welvaartziekten.

 

Mijn naam is Liza en ik heb meer dan twee decennia ervaring in de zorg als verpleegkundige. Gedurende deze tijd heb ik talloze mensen ontmoet, velen van hen leden aan chronische ziekten. Wat mij opviel was dat de oorzaak hiervan bijna altijd terug te leiden was naar een ongezonde leefstijl. Ongezonde gewoonten die uiteindelijk het lichaam ziek maken, en in veel gevallen, ziek houden. Ik zag waar het misging, maar helaas was er vaak te weinig tijd voor preventie, om de echte oorzaak aan te pakken. Bovendien is het op latere leeftijd lastig en vergt het veel tijd en inspanning om deze ongezonde gewoonten te veranderen. Het zijn patronen waar mensen vaak hun hele leven al in zitten.

 

Deze zorgwekkende trend van klachten en ziekten, die eerder vooral als ouderdomsziekten bij volwassenen voorkwamen, zien we nu steeds vaker op jonge leeftijd ontstaan. Dit raakt mij diep. Daarom heb ik besloten te stoppen als verpleegkundige en het pad van preventie voor kinderen in te slaan. Met Otterwijs richt ik mij op het leren van bewuste keuzes op het gebied van voeding, beweging en ontspanning, maar dan op een speelse wijze.

 

Op dit moment geef ik workshops en lessen op basisscholen. Deze bewustzijnslessen helpen kinderen om gezondere gewoonten aan te leren. Het resultaat? Vrolijke en energieke kinderen die een vitale toekomst tegemoet gaan. Want wanneer ze op jonge leeftijd gezonde gewoonten aanleren, voorkomen ze een hoop ellende wanneer ze ouder worden.

 

Laten we samen werken aan een gezondere toekomst voor onze kinderen. Doe mee met Otterwijs en geef jouw kind de beste start voor een gezond en gelukkig leven.

 

 

Otterwijs

… wil jou leren hoe je je vitaliteit kunt beschermen en behouden. 

… wil jou helpen om gezonde keuzes te maken op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset.

… leert jou de focus verleggen van ziekte naar gezondheid, en van beperkingen naar mogelijkheden. 

Scroll naar boven
× Chat