Over Alexander

Mijn naam is Alexander den Otter en ben 40 jaar oud. Ik woon in Heesch met mijn verloofde Liza en bijna ook met mijn dochter Lexi.

 

In 2019 heb ik het roer omgegooid. Simpelweg omdat ik steeds meer stress voelde doordat het leven dat ik al jaren op de automatische piloot leidde niet het leven was dat mij voldoening gaf. Liza belandde in die tijd in een burn-out wat voor mij een extra motivatie was om het niet zover te laten komen.

 

Ik stopte mijn baan en verkocht mijn huis om tijd vrij te maken voor mijzelf en na te gaan wat er voor mij nu eigenlijk echt toe doet. Waar word ik nou echt enthousiast van?
Ik had altijd al een passie voor sporten en goede voeding (met de kennis van toen) en wist dus eigenlijk diep van binnen al dat er niets belangrijker is dan je eigen gezondheid en vitaliteit, als je dat op orde hebt kun je alles in je leven bereiken en wordt je naar alle waarschijnlijkheid niet afhankelijk van klachten en medische zorg.

 

Ik ging me verdiepen in alles wat hiermee te maken heeft en volgde de opleiding tot OERsterk coach. Deze rondde ik eind 2020 succesvol af. Ik raakte gefascineerd door de fysiologie en psychologie van de mens en hoe we hier invloed op kunnen uitoefenen door onze denk- en leefstijl aan te passen.

 

Alles wat ik tijdens mijn opleiding leerde paste ik direct toe op mijzelf, op Liza (met haar burn-out) en op andere personen in mijn omgeving die er voor open stonden. Het was geweldig om te zien hoe deze mensen door kleine dingen te veranderen meer energie kregen. Sommige mensen ervoeren zelfs dat klachten van een chronische ziekte aanzienlijk verminderde.

Hun dankbaarheid en het feit dat ik vind dat iedereen dit zou moeten weten deed mij besluiten hier mijn missie en werk van te maken.
Daarom startte ik al tijdens mijn opleiding, in juli 2020, mijn bedrijf Otterwijs.

Vitaliteit krijg je niet voor niets. Het gaat er om dat je jezelf traint om dagelijks keuzes te maken die bijdragen aan de gezondheid van jouw lichaam en geest voor de lange termijn. Dit kan in het begin lastig zijn omdat je oerbrein je onbewust liever laat kiezen voor de korte termijn geluksmomentjes.